24.2.08

Leopard 10.5.2



Σήμερα κατάφερα να εγκαταστήσω την έκδοση 10.5.2 του MacOs στον HackPro μου. Η διαδικασία μάλλον απλή αν κάποιος έχει ακολουθήσει τις οδηγίες που περιέργραψα σε προηγουμένο post και κυρίως αν έχει το κατάλληλο υλικό. Ακολουθώντας τις οδηγίες του γνωστού forum (InsanelyMac) μπόρεσα και εγκατέστησα την 10.5.2.

Αρχικά πήρα backup με την βοήθεια του TimeMachine και στην συνέχεια άρχισα να εγκαθιστώ το καινούργιο update. Προσοχή όμως.. όχι το update της Apple. Μια μικρή παραλλαγή του, παραγμένη από τον γνωστό στους κύκλους Kalyway. Η διαδικασία περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια εδώ. Αρχικά πρέπει να κατεβάσετε το μεταλλαγμένο update, τον νέο kernel και το graphics update. Ακολουθώντας τις οδηγίες θα είστε έτοιμοι για την νέα έκδοση του λειτουργικού.

Πρέπει να ομολογήσω ότι η διαδικασία δεν ήταν εντελώς αναίμακτη.. χρειάστηκε να ξανακάνω install το 10.5.1 πρώτα γιατί δεν ήμουν πολύ προσεκτικός από την αρχή.. έκανα restart σε κάποιο λάθος σημείο και αυτό οδήγησε σε kernel panic. Ήμουν έτοιμος φυσικά για κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά όμως υπήρχαν στιγμές που σκέφτηκα αν πραγματικά αξίζει τον κόπο το όλο εγχείρημα. Η ουσία του να έχεις Macintosh είναι το ότι μπορείς και εργάζεσαι σε αυτό χωρίς να σε νοιάζει πως έχει κάνει update o kernel ή αν έχεις ή όχι τους τελευταίους drivers, ή αν έχεις το καλύτερο δυνατό configuration για να τρέξεις μια εφαρμογή. Όλα παίζουν out of the box. Και όταν έχεις ήδη 2 mac (mini, macbook) όλη αυτή η βαβούρα με τα κοντρα instalations και το googling καταντάει κουραστικό.

Γιαυτό και αν δεν έιχα στα χέρια μου ήδη το κατάλληλο ΗW δεν νομίζω να έμπενα ποτέ στην διαδικασία να αγοράσω μόνο και μονο για να φτιάξω έναν low badget mac. Πραγματικα δεν αξίζει (σίγουρα όχι όταν μπορείς να πάρεις ένα φρεσκότατο MacMini με μόνο 630 ευρώ...)

1 comment:

javapapo said...

χα respect ρε bitch!