3.11.07

Another week just passes by..

Αυτή η βδομάδα πέρασε πολύ γρήγορα.

Και αρκετή δουλειά υπήρχε και πολύς αθλητισμός είτε συμμετέχοντας είτε απλά παρακολουθώντας. Την Τρίτη είχαμε μπασκετάκι, προπόνηση με την ομάδα της εταιρίας (και καλά..). Να μας δώ τι θα κάνουμε όταν έρθει η ώρα να παίξουμε για το πρωτάθλημα. Δεν μας βλέπω για πολλά πολλά, στην ουσία 2 παίκτες έχει η ομάδα που μπορούν να παίξουν σε υψηλό επίπεδο, και εγώ δεν ανήκω σε αυτούς. Οι υπόλοιποι απλά γεμίζουμε το ρόστερ..

Τετάρτη είχα πάει να δω την ομαδάρα φέτος στο ΟΑΚΑ. Πάιζαμε με μια παγκοσμίως άγνωστη γερμανική ομάδα ονόματι Μπάμπεκ (!?). Πάντως πρώτη φορά την άκουγα. Καταφέραμε πάντως να μας δυσκολέψουν και ο αγώνας κρίθηκε στο τέλος. Λίγο άμυνα παίξαμε και τους στείλαμε σπίτι τους. Αυριο έχουμε πάλι αγώνα με τον αιώνιο αντιπαλο που στραβοπάτησε στην Ευρώπη. Με τέτοιο προπονητή που πάτε ρεεε!

Την Πέμπτη κλασικά 5x5. Η ομάδα είναι λίγο πεσμένη τον τελευταίο καιρό. Αν και προσωπικά νιώθω πολύ δυνατός και τρέχω αρκετά απλά δεν μας βγαίνει στο γήπεδο. Πολλές φορές παίζουμε και με συμπαίκτες παιδιά που έχουν πολύ καιρό να παίξουν οπότε συνήθως καταλήγουμε να χάνουμε.

Αυτό που με προβληματίζει όμως δεν είναι τόσο ότι χάνουμε όσο οι τραυματισμοί που τυχαίνουν συνεχώς και οφείλονται κατα κύριο λόγο στον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο. Ο πρόεδρός μας (γιατί έχουμε και πρόεδρο!), ο γιώργος έχει σοβαρά προβλήματα στα γόνατά του εδώ και ένα μήνα που δεν λένε να σταματήσουν.. Χθες μου έλεγε ότι το σκέφτεται για αξονική αν συνεχιστεί η κατάσταση. Ένα άλλο παλικάρι που έπεξε μαζί μας, κατάληξε να κάνει εγχείριση. Ακόμα και εγώ ο ίδιος είχα μείνει εκτός το Πάσχα για κανα 40-ήμερο λόγω τενοντίτιδας..

Χθες είχε έρθει σπίτι να δει το MacMini ο φίλος μου ο Μιχάλης. Η κουβέντα παρεκτράπηκε ως συνήθως σε θέματα Computer Science και κυρίως στο πια γλώσσα είναι καλύτερη: Java ή C++? Είχε πολύ γέλιο να ακούω ότι η Java κάνει σπατάλες μνήμης για τον απλό λόγο του ότι όταν χρειάζεσαι να ορίσεις έναν ακέραιο της μορφής ΜΑΧ_ΙΝΤ+1 θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το αμέσως επόμενο data type που είναι long . Μια κριτική που προσωπικά σε μενα που εργάζομαι σε εταιρίες που παράγουν Enterprise εφαρμογες, μου ακούγεται εντελώς ανούσια και αναχρονιστική. Για να αποδώσω πάντως και τα δίκια στον φίλο μου, εργάζεται για την μεγαλύτερη εταιρία πληροφορικής στην Ελλάδα στον τομέα Network Management Systems οπότε είναι πολύ περισσότερος κατσαδάκιας από μένα. Buffers, void *, pointers κ.ο.κ μου φαντάζουν πολύ πολύ μακριά. Υπάρχει κόσμος που εν έτοι 2007 προγραμματίζει ακόμα κάνοντας μαθηματικές πράξεις με buffers του τύπου void *. Φαίνεται ότι στον συστεμικό τομέα υπάρχει και μάλλον θα υπάρχει για πολύ καιρό. Και μάλλον δίκαια.. Κρίμα πάντως να λερώνεις τον αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό με δείκτες και μη αυτόματη διαχείριση μνήμης (εννοώ την έλλειψη garbage collecting). Ψάχνωντας για το δέντρο, χάνεις το δάσος και δεν μπορείς να αφοσιωθείς στους ΜΟΝΤΕΛΟ του συστήματος σου και τους κανόνες που το διέπουν.

Καλό ΣΚ

ΥΓ. Mike πέτα τα μπαζόPC και πάρε ένα MacMini! Be a switcher! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

1 comment:

thAAAnos said...

void * ? buffers ? Η τελευταία φορά που τα χρησιμοποίησησα ήταν για το C API της OpenGL.
Πραγματικά αυτά τα constructs υπάρχουν για συνεργασία με την C δεν τα χρειάζεσαι στην c++. Το πιθανότερο είναι οτι ο mike δεν κανει κάτι σωστα :P
Όσο για το garbage collection αν θέλω το έχω (και δεν το θέλω) εσύ αν δεν το θές μπορείς να το βγάλεις?
Anyway δεν εμπιστεύομαι τις εταιρείες ακόμα και την sun (που την συμπαθώ), Απο αυτήν την άποψη ακόμα και η pascal είναι ανωτερη από την java :P