22.11.07

Βιβλίο Προσώπων (aka Facebook)

Mixed feelings...

Από την μια έχουμε τον ορισμό του ῾Χάσιμο Χρόνου῾. Μόνο και μόνο που το βάζεις στο μυαλό σου να ασχοληθείς σου καταναλώνει πολύ χρόνο. Και απάντα στο bite, και κάνε reruit, και εγκατέστησε νεες εφαρμογές και βρες νέους φίλους και γράψε στον τοίχο σου, και απάντα σε invitations... είναι λίγα μόνο από τα πολλα που μπορείς να κάνεις στην εφαρμογή. Και όταν γυρνάς σπίτι κουρασμένος από την δουλειά ή την προπόνηση ή το παιχνίδι με τα φιλαράκια σου στο οποίο μάτωσες στο τρέξιμο, πρέπει να επιλεξεις με το τι θα ασχοληθείς. Θα δεις κανα επεισόδιο από HEROES; θα διαβάσεις τπτ για Java; θα τσεκάρεις το site σου να δεις να παίζει; θα ακούσεις λίγο μουσικούλα; θα δεις τπτ στο χαζοκούτι; Έχεις πολλές επιλογές. Μία από αυτές είναι να φροντίσεις και λίγο το account σου στο Facebook.

Σήμερα όμως ήταν η μέρα του τελευταίου (και λίγο blogging φυσικά) και ομολογώ ότι τα κέρδη ήταν πάνω από τα αναμενόμενα! Και αυτό το λέω γιατί ανοίγοντας το home page στο fb είδα ένα invitation από έναν άγνωστο 2ο ξάδερφο! Αυτό και αν είναι Web 2.0! Για να καταλάβω ποιος είναι έβαλα το πολύ βαρύ πυροβολικό (την μανα μου δηλαδή) και έτσι βγάλαμε άκρη για το πως που και πότε. Καλό;

Αν το καλοσκεφτείς οι δυνατότητες είναι πολλές ειδικά στον τομέα του να κρατάς επαφή ή ακόμα και να βρίσκεις μακρινούς συγγενείς, παλιούς χαμένους φίλους, συναδέλφους κτλ. Μέχρι τώρα δεν μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο. Πρέπει να ομολογήσω ότι αν και συνεχίζω να το θεωρώ μ@λ@κιούλα αρχίζω να το παίρνω κάπως πιο ζεστά το θέμα.. Είδωμεν.

Φαντάζομαι πάντως ότι το fb τελικά αποτελεί ένα ακομα βήμα στην εξέλλιξη των social networks. Ξεκινήσαμε από τα emails, πήγαμε στο chat και στα chat rooms και συνεχίζουμε με τα web 2.0 sites. Μας βλεπω να καταλήγουμε σε μερικά χρόνια σε virtual περιβάλλοντα, εφοδιασμένοι με τα ειδικά γυαλιά σε ένα πλήρως διαδραστικο περιβάλλον..

Το μονο πρόβλημα είναι τα πάρα πάρα πολλά passwords. Έχει καταντήσει ολίγον τι μαμακία το όλο θέμα με τα passwords. Όπου και να πας πρέπει να έχεις και άλλο password. Δηλαδή πρέπει να αγοράσει η Google το μισό internet για να βγάλουμε άκρη; (gmail, blogger, reader κ.α. έχουν όλα τα ίδια accounts) Η αλήθεια είναι ότι από τότε που χρησιμοποιείται το email ως username η κατάσταση είναι πιο νορμάλ, αλλα το πρόβλημα είναι τα passwords. Και μην μου πει κάποιος ότι έχει ένα διαφορετικό password για κάθε site που χρησιμοποιεί... :D

No comments: