27.10.07

Leopard: Take two..

Σήμερα και μετά από πολύ ψάξιμο και google-ing κατάφερα να σηκώσω το τοπικό site που διατηρούσα στο macbook. Τελικά τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά όσο πίστευα αφού στην νεά έκδοση του λειτουργικού υπάρχει Apache 2.2 και php 5+. (Η παλιά έχει 1.3 και 4+ αντίστοιχα). Όλα αυτά σε συδιασμό με το ότι την mysql μπορώ να την ανοιγοκλείνω πλέον μόνο από το terminal με φέρανε σε μια δύσκολη θέση που ούτως ή άλλως ήθελε ψάξιμο.

Τα χειρότερο όμως δεν είχε έρθει ακόμα. Τελικά όπως διαπίστωσα, μου έλειπε όλο το Quick-View functionality. Έβλεπα μεν previews αλλα δεν μπορούσα να το κάνω όπως στο site της apple, πατώντας το "ματάκι" γιατί απλά ματάκι δεν υπήρχε! Φαίνεται ότι καπου κάπως κάποτε, πείραξα κάποια settings στο home folder τα οποία είχα να κάνουν με το journaling? Χαθήκανε ολάκερα groups από permissions σε όλους τους φακέλους. Με δεξί κλικ και get info σε οποιαδήποτε αρχείο δεν έβλεπα το μεσαίο element των permissions, αυτό που αφορά το group στο οποίο ανήκει ο χρήστης. Απλά ήταν κενό. Go figure..  

Έκανα κάποιες προσπάθειες με το Disk Utility αλλά μάταια. Σκεφτόμουν σοβαρά το reinstallation αλλα τελικά είπα, δεν φτιάχνω εναν νέο user να δω μήπως είναι home folder related το θέμα; Τελικά έτσι έγινε και όλα δουλέψανε. Μου πήρε λίγο παραπάνω να κάνω export import από Mail.app, Inbox, iPhoto, Calendar και κάτι άλλα settings αλλα τελικά τώρα όλα είναι οκ, ακόμα και το site μου έστησα. Μόνο η mysql μένει αλλα για την ώρα μπορώ να την χειριστω οπότε είμαι οκ.  

Lesson learned: Μηδένα προ του τέλους μακάριζε.. :D

Πάντως μιλάμε για ένα σύστημα σαν το δικό μου που δεν μπορώ να πω, το έχω ξεπαρθενιάσει εδώ και καιρό, πέρα από το πείραγμα που θα του κάνει ένας μέσος home user. Οπότε ίσως θα ήταν καλύτερα να είχα κάνει clean install εξ αρχής. Anyway, φαίνεται ότι το περάσαμε ανώδυνα, και εν τέλει γλυτωσα και από το άσχημα short name που είχα στο παλιό account. Είχε 15 χαρακτήρες!!!

3 comments:

javapapo said...

papo recommends clean install!
yaaaaaaaaaaaay!

Θωμάς said...

ε αφού το έλυσες (έστω και με αυτό τον τρόπο πάλι καλά) , δεν νομίζω να θυμάσαι πάντως τι έκανες και έφτασες σε αυτό το σημείο ε?!?!

Costas Gountanas said...

Σίγουρα έσκισα τα permissions κάτω από το /Sites. Από κει και έπειτα δεν θυμάμαι να έχω κάνει κάτι ιδιαίτερα τραγικό στο υπόλοιπο home folder. Mπορεί και να κάνω λάθος βέβαια..